Vipavska dolina  je svojevrstna, tu se skriva veliko zakladov. Krasi jo čudovita narava, vinska pokrajina in preprosti iskreni ljudje. Na pobočjih gričev uspeva žlahtna vinska trta, ki so jo posadili že stoletja, tisočletje nazaj, to najlepšo rožico, nam ljubo vinsko trto.

Obdani smo z najlepšimi stvarmi, z deželo, kjer pesmi pojo o vinu, kot bi pele o lepoti, dobroti, bogastvu  duha in življenja.

Tu raste vinska trta, kjer človek skupaj z zemljo in s soncem neguje vino, najžlahtnejše, dišeče in iskreče se v kozarcu.

Na naši domačiji sega tradicija vinogradništva že stoletja nazaj, saj so naši predniki skrbno pridelovali vino. Kot dokaz nam služijo steklenice vina, katere smo našli ob prenovi kleti zakopane v zemljo.

Tradicijo vinogradništva ohranjamo in tako ponujamo najrazličnejša vina. Zelo smo ponosni na stare avtohtone sorte Klarnico in Zelen. V kleti pa negujemo tudi Rebulo, Malvazijo, Merlot in Cabernet Sauvignon.

Gospodar Jordan Cigoj je za svoja vina najbolj hvaležen naravi. »Posebna lega ob jezeru Vogršček, vpliv svetlobe, ki se ves dan odbija od vode, lapornata tla in majhna obremenitev v vinogradih so osnove, ki dajejo dobro vino.

Prav posebno mesto ima v naši kleti vino Merlot, saj je bilo leta 2005 in 2006 vino Vinske kraljice Slovenije 2005 in 2006, Maje Cigoj, na kar smo zelo ponosni.